ápr
12

Next day

| Szerző: Missszisz | 10:52 pm

Kedves kommentelo kerdesere valszolva semmi sem tortent a parton, tul lusta voltam meg megmozdulni is, igaz nagyon fujt a szel, majdnem hogy faztam, azert ket kisebb feltenyernyi megperzselodest beszereztem. De mar vannak furdozok a tengerben es turistak a helyi szallodaban.

Ma latogatast tettunk Vallettaban, nevezzuk fovarosnak, de gyalogszerrel konnyeden bejarhato, szal a merete szerint nem lenne fovaros. Egy masik fajta buszt sikerult kifogni, amin a leszallojelzo egy kotel, amit huzkodni kell - persze a plafonon van, hol mashol - ha le akarunk szallni rola. Tomerdek mennyisegu Szuz Maria es csaladtagjait abrazolo kep van felragasztva a sofor feje fele es aki felszall a buszra keresztet vet. En meg csak nezek.

Egyebkent a maltai kozlekedes vegre valahara reform alatt van, mert innen eljutni egy masik varosba ugy lehet, ha eloszor bebuszozol a fovarosba, majd onnan vissza a masik varosba, ha az mondjuk a ellenkezo iranyba van. Kerestem a logikat, nem talaltam.

Ezt le kell, hogy irjam, mert a turistak nagy segitsege a nyilvanos toilet, ami itt tenyleg nyilvanos es ingyenes, szal nem kell aggodni, hogy ha iszom utana hova teszem.

Delutan lakasnezo utan friss zoldsegeket vasaroltunk a vacsihoz. A paradicsomnak olyan ize van, mint ami 15 eve termett a nagymamam kertjeben. Nincs muiz, van szine es ize, megpedig milyen! szezonja van a nagyszemu babnak, amibol mi otthon babletykot kavarintunk vasarnapi ebedre. Na itt ezt nyersen eszik es meghamozzak a babszemeket, a belsejet eszik ki, idoigenyes, de ra lehet kapni, mint a szotyira. A cukkininek is szezonja van, bar ugy nez ki mint a tok, csikos. Van belole nagy es egeszen kicsi is, az a meret mint a mi csemege uborkank. Penteken ebbol lesz tejszines penne. A zoldseges bacsi sajat keszitesu maltese cheese-e is meger 10 pontot, konnyu es kivul fuszer kereg boritja, dobtunk belole a salira, de hasznaljak szendvicsbe vagy tomik magaba.

Ami itt veszelyes az a kenyer, egyszeruen ellenalhatatlan, reggelente pedig olyan illatok jonnek a kis boltokbol, hogy a nyaltermelodes meg alomban megindul. Pastizzi, igy hivjak az allandoan friss peksutiket, amibol van ricottaval es borsoval toltott. En a sajtos parti vagyok, kb egy egesz tepsivel fel tudnek falni. Nem elhanyagolhato az sem, hogy 30 centbe kerul egy darab.

A gasztronomia temat meg folytatjuk mert megerne egy igazan hosszu es kulonallo bejegyzest, de most megyek aludni, mert hosszu volt ez a nap! jo pihenest az olvasoknak is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://maltai-tortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr362821711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

recoil 2011.04.13. 09:42:52

Szia Szilvi,

Nem is tudtam, hogy a maltaiak pukibajnokok. Ennyi babtól.....
Lehet, hogy a fingópingvinem is máltai ősöktől származik????

A vallásosság az itteni BKV driverekre is jellemző, csak ők szőban erősek ("hogy a k***Isten b*** meg, hogy elém hajtottál...." és hasonló mantrákat mondogatnak.)

Szóval örülök, hogy minden ok nálad!

visionary 2011.04.13. 22:05:53

Ahogy olvastam a friss péksüti illata, és azok a régi paradicsom ízű paradicsomok itt lebegtek lelki szemeim és virtuális orrom előtt. Annyi friss finom dolgot ehetsz, hogy csak na!

Már többször megfordult a fejemben, hogy kultúrált nyilvános wc-ket kellene kialakítani és üzemeltetni itthon, mert nagy hiány van belőlük. De mikor jobban belegondolok, oda jutok, hogy azért nem akarok wc-s néni lenni :)))

Viszont ha már az előttem szóló szóba hozta BKV-s driverek szava járását, hát ma az enyém sem volt külömb, mikor nyári gumi csere után hazfelé jövet, csak úgy kettétört a bal hátsó lengéscsillapitóm! Valami veszedelmes hangot hallat a verda, olyan, mintha a hátsó része le akarna szakadni. A mai nap egyébként sem volt semmi, de zárásnak ez hab volt a tortán. Úgyhogy holnap reggel, gyök2-vel vészvillogóval, sok-sok k* va anyázással elcsorgok a szerelőhöz. Pár nap múlva meg pengethetek majd szépen asszem. Ja, ma 13-a van, és én nem vagyok babonás :)
süti beállítások módosítása