ápr
8

 

Kedves barataim! Sajnos ekezetes irasokkal nem tudok szolgalni a jovoben, vagy ha at lehet allitani a gepen, kerlek javasoljatok hogyan kell.
Olyan Galvolgyi fele, elvileg nevetteto musor megy a tv-ben, ugyhogy megragadtam a laptopot, hogy vegre megirjam kedves blogomba, mik tortentek az elmult napokban.
Az erkezes teljesen zokkenomentesen zajlott le, a becsi repteren mikor a felmerest vegzo faszinak valaszolgattam valaki kiszurta, hogy magyar vagyok es beszelgetesbe elegyedtunk, igy gyorsan gazdagodtam egy ittlevo magyar ismeretseggel is.
Az allando napsutestol es tengertol meg total kabulatban vagyok, mintha veget nem ero nyaralason lennek, ott terulek el a parton ahol nekem tetszik es ettol az erzestol allando, levakarhatatlan vigyor ul a kepemen.
Tegnap ota rendelkezem sajat mobilszammal es hivatalosan regisztralt munkakereso lettem, ami azt jelenti, hogy emilben kuldik a lehetosegeket. Azok amik  sajat profilra szabva erkeznek, azokra kotelezo jelentkezni es vissza kell jelezni a hivatalnak, hogy az oneltrajz alapjan felhivtak, nem hivtak, mi a stajsz. Adnak egy szemelyes kartyat is, ami –ez most tok komoly – ujjlenyomat alapjan azonosit, azaz, minden heten regisztralni kell a kartyaval, amit egy bizonyos helyen, bizonyos idoben kell megtenni egy masina segitsegevel. A masina az ujjlenyomat alapjan azonosit es nyomtat egy jegyet, amin rajta van mikor kell menni legkozelebb vagy mi egyeb teendom van.  Mert teendom lesz, a kedves neni jelentkeztetett maltai nyelvtanfolyamra, specialisan kulfoldieknek inditjak. Mi bajom lehet belole, nana, hogy megyek. A kis sajtcetlimen, ami majd a gepbol jon rajta lesz, mikor hol indul a tanfolyas. Nem kis szervezettseg, ki se neztem volna beloluk ezt a fejlettseget. Mert legyunk oszintek azert Malta neha olyan, mintha elfelejtettek volna, hogy atleptunk a kovetkezo szazadba. Az elso turam hetfon lesz, megyek jelentkezni, mar kisasoltuk melyik busz jar arra. Bar lehet gyalogtura lesz belole. A parom mar elore rohog hany libiai es afriaki osztalytarsam lesz, szerinte en leszek az egyetlen feher ember. Majd beszamolok :-)
Szombati program: rugby meccs, wow, huh, hah, de jo! Egyetlen momentumot sem ertek ebbol a sportbol csak azt erzekelem, hogy nagy, dagadt, izzadt ferfiak esnek-kelnek halomra egymason, mindenki mero mocsok es ordit. A helyi csapatokban ugyanis mintha kotelezo lenne a kisparna mereto bojler, anelkul gondolom szaladni nem lehet az ellenfel elol. Parom elvezi, megyunk! Legalabb a helyi sor jo lesz a palya szelen hogy en is oruljek a meccsnek es a latvanynak.
Anyos tegnap remekelt egy helyi specialitassal. No nem, azert meg baratnok nem lettunk, sot nem is talalkoztunk, hogy megkoszonjem a pazar fogast. A neve torta, ugy mint a mi tortank, csak nem edes, hanem sos tesztabol keszult: vegy egy darab melyhutott tesztat a boltban, csinalj vele valamit, hogy ne ko merev es minusz tiz fokos legyen, majd belelj ki egy tortaformat es a kovetkezo toltelekkel toltsd meg: tonhal, oliva, paradicsom, karfiol, borso, fuszerezd, fedd be tesztaval, susd meg. Olyan kicsi lesz, hogy nem hiszel a szemednek, de enni hidegen a legjobb vacsira. A helyi gasztronomia az olasz es az arab etelek kevereke, kedvelt fogas a nyul minden formaban, barany es specialitas a lo. A husvet elotti nagypenteken pedig nem hittem a fulemnek de csigat esznek, mert szerintuk a csiga nem hus. Mit gondolnak vajon mibol van csori csiga, zoldsegbol?
Vagytam nagyon ket nap utan valami edessegre, ugyhogy ma este egy hadseregre valo spaghetti elfogyasztasa utan meg edeset ettunk volna. A valasztas a helyi specko lett megint (nem kellett volna), ugy hivjak pudina. A pudina kenyerbol van, kandirozott gyumolcsokkel es kakaoval, asszem lattam benne kokuszreszeleket is. Eheto es felejtheto, olyan mintha kb. egy fel kilo kenyeret ettem volna meg vacsi utan.
Vasarnap strawberry feast van, mar alig varom, bar sejtelmem sincs mit takarhat. Gondolom epret eszunk rogyasig es orulunk, hogy felzabaltuk. Mas otletem nincs, remelem dobalni nem kell, mint spanyolban a paradicsomot, mert kar lenne erte.  De a nyalkepzodesem akkor megindult amikor az eper szo kimondasra kerult.
Az eper bulejrol reszletesen beszomok hetfon, addig is jo hetveget mindenkinek!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://maltai-tortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr292810791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barkorka 2011.04.11. 08:11:29

Jó reggelt :)
Jó volt olvasni így hétfő reggeli kávézás közben így egyedül az irodában a beszámolódat. :)))
Eper??? Ne is emelegesd! Az én nyártermelésem is beindult....itthon még horror áron van a piacon :(((

visionary 2011.04.11. 10:25:28

Halihó! :) Úgy látom jó elfoglalod Magad! Ez a job centeres móka, tényleg nem piskóta, de legalább van amiben jobbak is, mint itthon. Volt értelme kimenni. :))) Az eperből, a tengerből, a napfényből valahogy próbálj meg küldeni nekünk, mert itt ez a három nem nagyon akar összejönni! Küldök helyette csokit, mit szólsz? Szerintem jó üzlet. A nagypénteki csigát remélem nem hagyod ki? :)))
süti beállítások módosítása